Omaha Poker

Omaha Hold’em Poker är en av världens kändaste spel inom pokervärlden och det är bland annat med i World Series Of Poker som hålls årligen i Las Vegas. Omaha Poker är en variant som liknar den omtalade Texas Hold’em. 

Omaha Poker Historia Spela poker Omaha Holdem

Likt många andra pokervarianter har man ingen aning om exakt datum och plats där Omaha Hold’em uppfanns men med tanke på namnet till pokerspelet kan man tänka sig att den uppfanns i den amerikanska staten Nebraska vars största stad heter Omaha.  Vad man vet officiellt om pokerspelet är att en man kallad Robert Turner visade spel för Las Vegas-fantasten Bill Boyd som senare tog spelet dit. Det gjorde att vana pokerspelare fann spelkonceptet och fastnade för det.

Sedan dess har Omaha Hold’em, som i folkmun kallas enbart Omaha, spridit sig över till Europa och blivit en av världens kändaste spel på casino och pokerrum. Original varianten av spelet påminner om Texas Holdem förutom att man här har fler antal kort på hand samt att det är lite mer avancerat vilket lockar flera spelare. I de södra delarna av USA och Europa kan spelet ha ytterligare varianter där det finns upp till sex kort på hand men dessa pokerformer av Omaha är inte så vanliga.

Spleregler i Omaha Hold’em

Man börjar en Omaha Pokeromgång genom att spelare till vänster om dealern lägger in blind bet, så kallad lilla och stora mörken. Detta är något som turas om bland spelarna då dealer flyttas efter varje spelomgång. Efter att mörkerna har lagts kan man börja med första satsningsrundan och i givet får spelarna totalt fyra kort var som är privata. När man har sett sina tilldelade kort får man antingen syna (lika mycket som stora mörken), höja insatsen eller lägga sig.

När första satsningsrundan är klar, när alla har samma insats eller man har lagt sig, bränner dealern ett kort överst i kortleken för att undvika fusk som märkning av kort och därefter läggs tre kort mitt på bordet. Nu början den andra satsningsrundan som början från lilla mörken, första spelaren som ska satsa kan checka vilket betyder att man inte vill lägga sig men inte heller höja insatsen och därefter kan man återigen syna, höja eller lägga sig.

Tredje satsningsrundan betyder att dealern återigen bränner ett kort överst i kortleken och lägger ännu ett kort öppet. Omgången med satsning fungerar på samma sätt som i omgång två av satsning. Sista satsningsomgången kommer upp och fjärde gången kommer dealen återigen bränna ett kort för att lägga upp det femte och sista kortet. Som vanligt är det den lilla mörken som börjar satsa och efter att alla spelare är checkat, höjt eller lagt sig. Därefter visar alla spelare sina händer och den spelare som har den bästa kombinationen med sina kort tillsammans med de fem öppna kort vinner potten som samlats ihop under givets gång.

Omaha poker

POPULÄRA KATEGORIER

OM TAKETHERAKE.com

Välkommen till TakeTheRake, en komplett portal och guide på nätet där ambitiösa, inbitna fans av Poker levererar allt Du behöver veta om spelet Poker.
 
Här hittar Du Pokernyheter, smarta speltips för olika typer av Poker, fakta om alla kända pokerspelare & mycket mer.
TakeTheRake.com listar alla världens mest omtalade & bästa tourer, spännande event & kortrum för livepoker. Läs mer här.


Kommande Liveturneringar · Freerolls · Pokerrum & Recensioner