Pokerkonsulten

Vår Pokerkonsulten är här för att hjälpa till med ditt pokerspel och hur du vinner maximalt ur varje spel. Här listar vi de bästa tipsen hur du blir en storvinnare. Om du vill läsa mer om tips och trix hur du blir en bättre pokerspelare, finns den möjligheten via huvudmenyn.

poker online

Ansvarsfullt spelande

Först och främst vill vi informera om hur viktigt det är med ansvarsfullt spelande. Spel har alltid varit en lockelse för människan, här finns adrenalinkickar och underhållning. I antikens Grekland spelade man tärning, Indianerna i Nordamerika gjorde detsamma och enligt Bibeln använde Moses lotter när han skulle fördela områden av land. Trots att spelformen och spelutbudet har förändrats är det fortfarande adrenalinkick som man letar efter.

Det finns en rad olika föreningar och stödgrupper som man kan ta del av om man är spelberoende eller är nära en person som är beroende av spel. Det är viktigt att information sprids till en person som man börjar misstänka har ett beroende för spel och poker. Det finns säkra sätt att spela poker online eller live, det är att antingen spela utan pengar, att man spelar enbart med färger på marker till exempel. Är man sugen på att spela pokerspel med pengar är det viktigt att sätta upp en gräns som man kan spela och gambla med. Efter den gränsen är uppnådd, slutar man.

Vinna på poker

Det är möjligt att spela poker och vinna stort.  För att öka sina chanser att vinna på live poker eller poker på nätet är det viktigt att vara på läst vilka odds man har, vilka kort som är bra och hur man ska lägga upp sina strategi för att vinna. När du börjar spela kan det vara viktigt att till exempel läsa på regler, det är en grundläggande faktor för att vinna och därefter kan du läsa samt få erfarenhet av vilka kort man ska satsa på. För att vinna på poker kan det krävas många händer och för att förhindra större förluster behöver man välja vilka kort man ska satsa hela vägen med.

vinna poker

Hur du vinner i Texas Hold’em

Vi har redan gått igenom reglerna i Texas Hold’em här på TakeTheRake så vi utgår från att du har koll på dessa. Startpunkten i Texas Hold’em är dina två hålkort och eftersom bettingen börjar redan när dessa kort delats ut är det viktigt att inte tänka att alla kort kan bli bra på rätt flop. De två hålkortens vikt kan ibland underskattas vilket leder till att man förlorar mycket pengar i längden på att alltid vilja se en flop. Det är bara ett fåtal händer som kan klassas som premium och de kan man i princip säga ska spelas från alla positioner om ingen höjt före. Isåfall beror det helt på vem det är som höjt och från vilken position personen höjt. Premiumhänderna är AA, KK, QQ, JJ och AKs (svidad). Självklart kan, och bör, sämre starthänder än dessa spelas men då beror det helt och hållet på vilken position du har.

Som i alla olika pokervarianter är position oerhört viktig även i Texas Hold’em. Du vill alltid vara den som har sista ordet på varje bettingrunda. Alltså är knappen guld värd. Detta gör att du kan spela väldigt många andra händer än premiumhänder härifrån. Beroende på vem som sitter i blindsen såklart. Är du först in att höja här kan du lägga till diverse händer som pocketpar ner till 55, höga kort som KQ och QJ, och suited connectors ner till 65. Limpa aldrig först in på knappen. Poker handlar om blindsen och du vill gärna ta hem dessa utan att ge dina motståndare en chans att billigt se en flop som kanske träffar deras händer bättre än din.

Grundtanken i Texas Hold’em bör vara att alltid hålla aggressionen uppe. Detta gör du genom att betta eller höja. Checka kan ses som neutralt, medan att bara syna ses som ett passivt val. Självklart kan det bästa valet ibland vara att syna men överlag bör du försöka sikta på att betta eller höja mer än du checkar eller synar. Detta gäller även preflop. Du vill få in så mycket marker som möjligt före floppen med dina bra händer. Dels för att få in värde av de sämre händerna så tidigt som möjligt, men även för att kunna vinna en ännu större pott med din premiumhand. Om du sitter på knappen och personen två positioner före dig har höjt bör du alltså som standard återhöja med ditt par i damer. Sedan är det bara att hoppas på en bra flop du kan betta hem. Lycka till!

POPULÄRA KATEGORIER

OM TAKETHERAKE.com

Välkommen till TakeTheRake, en komplett portal och guide på nätet där ambitiösa, inbitna fans av Poker levererar allt Du behöver veta om spelet Poker.
 
Här hittar Du Pokernyheter, smarta speltips för olika typer av Poker, fakta om alla kända pokerspelare & mycket mer.
TakeTheRake.com listar alla världens mest omtalade & bästa tourer, spännande event & kortrum för livepoker. Läs mer här.


Kommande Liveturneringar · Freerolls · Pokerrum & Recensioner